Kuviskuulumisia

Kuvataiteen lehtori Alma Muukka-Marjovuo summaa lukuvuotta 2014–2015 kuviksen osalta.

Koulun ylimmässä kerroksessa sijaitsevassa kuvataideluokassa on ahkeroitu tänäkin vuonna. Kuviksen ykköskursseilla on etsitty omaa kuvantekemistä, kakkoskurssit ovat keskittyneet ympäristöön ja arkkitehtuuriin; kolmoskurssin teemana on media ja neloskurssilla taidehistoria. Kuvataiteen viidennellä kurssilla pystytettiin taas perinteinen taidenäyttely Maraton-konsertin yhteyteen. Erityisesti Onni Hokkasen toteuttama naisenasuinen kuolema herätti pohdiskeluja.

Kuvataiteen kakkoskurssilla.
Kuvataiteen kakkoskurssilla.

Henrika Ylirisku, Mari von Boehm sekä Ninni Heldt ovat pitäneet kuvataiteen kursseja kollegoinani. Opetuksen vaikutteet ovat olleet moninaisia. Opiskelijoiden kanssa on käyty muun muassa näyttelyissä. Taidekäsityksiä ja nykytaidetta on pohdittu ja tehty yhdessä.

Helga Rissasen suunnittelema muumisuihkulähteen pienoismalli Katajanokan Tove Jansson -puistoon. 

Yksi tärkeä vaikute oli Sibelius-juhlavuoden näyttely Ateneumissa. Ateneumin töiden perusteella tehtiin esimerkiksi lavasteet Sibeliuksen tyttäret -esitykseen.

Sibeliuksen tyttäret -lavasteita.
Sibeliuksen tyttäret -lavasteita.

Kuvataiteen kevään viimeinen ympäristökurssi teki kantaaottavia nykytaideteoksia, jotka perustuivat taidekasvatuksen historia-arkiston 1971 vuonna tehtyihin opetushallituksen piirustuskilpailutöihin aiheesta ”Mitä haluan julistaa”. 2010 luvun oppilaiden huolet ovat yllättävän samanlaisia kuin 1970-luvun nuorten. Ilmaisutapa ja  vaikuttamisen keinot ovat kuitenkin muuttuneet.

Teksti ja kuvat: Alma Muukka-Marjovuo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s