Sinfoniaorkesterin vuosi 2014–2015

Sinfiksen intendentin, kieltenopettaja Juha Salon katsaus sinfoniaorkesterin lukuvuoteen.

Sinfis1

Sinfiksen vuotta leimasi toisaalta omien virtuoosien solistikonsertti, toisaalta Sibeliuksen juhlavuosi. Harjoituksia pidettiin keskiviikkoaamuisin juhlasalissa. Yo-kirjoituspäivinä saimme väistötilan Meritullin seurakuntatalosta. Sinfiksen kapellimestarina toimi Juhani Lamminmäki ja konserttimestarina Klaus-Peter Haav.

Sinfis2

Syyskauden ohjelmistossa oli mielenkiintoinen solistikonsertti, johon valikoituivat hienoista ehdokkaista Siiri Alanko (Sarasaten viuluteos Mustalaislaulut), Oliver Palm (Rodrigon Aranjuez-konsertto kitaralle ja orkesterille), Emil Peltola (Mendelssohnin e-molliviulukonserton I osa) ja Ossi Tanner (Griegin a-mollipianokonserton I osa). Lisäksi Klaus-Peter johti edellä mainitun Mendelssohnin viulukonserton. Ohjelma esitettiin maratonkonsertissa ja uudelleen keskiviikkona 19.11. Lisäksi Sinfis esiintyi ylioppilas- ja itsenäisyysjuhlassa.

Sinfis3

Sinfis5

Sinfis4

Keväällä orkesteri juhlisti Sibeliuksen juhlavuotta. Ohjelmistossa oli Karelia-sarjan osat Alla marcia ja Ballade, sävelruno Satu sekä yhdessä kuorojen kanssa esitetty Väinön virsi. Tämä ohjelma esitettiin koululla eilen, lauantaina 9.5. Keväällä mukana oli erityisesti puhallinsektiossa myös vahvistuksia Puolustusvoimien varusmiessoittokunnasta; tämän yhteistyön on tarkoitus jatkua ensi vuonna. Perinteiseen tapaan Sinfis esiintyy myös kevään ylioppilasjuhlassa 30.5., jossa säestystehtävien lisäksi soitetaan Alla marcia.

Sinfis6
Vasemmalla konserttimestari Klaus-Peter Haav.

Teksti: Juha Salo

Kuvat: Roosa Punkari

Kuvat toukokuun 9. päivän konsertista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s