Sibelius-lukion avajaistapahtumat: Huikeaa heittäytymistä!

Taidokas ja monipuolinen avajaiskonsertti valmisteli meidät märkään taisteluun. Aurinko paistoi, kun koulu asteli Liisankatua kohti Tervasaaren taistelutannerta. Taistelua edelsivät itsevarmuutta uhkuvat poseeraukset ja yhteishenkeä nostavat sotahuudot.

IMG_6053
Opettajat valmiina taisteluun.

Ykkösten ja opettajien mustiin pukeutunut joukkue sai vastaansa sotamaalauksin koristautuneet abiturientit. Mukana oli myös rauhanturvaajat eli rajoista ja yleisestä turvallisuudesta huolehtivien joukko.

Pelin idea oli seuraavanlainen: Tervasaareen oli piilotettu kolme valkoista lippua. Joukkueiden oli määrä etsiä lippuja ja tuoda ne valkoisiin pukeutuneelle tuomarille. Voittaja olisi se kumpi joukkueista ensimmäisenä toimittaisi onnistuneesti kaksi lippua.

IMG_6061
Opettaja Ville Kyttälä saa ämpärillisen vettä niskaansa.

Liput oli piiloitettu hyvin. Siinä ehti moni opettaja ja opiskelija saada ämpärillisen vettä niskaansa ennen kuin ensimmäistäkään lippua oli löydetty. Ämpäri oli selvästikin pahin ase, vaikka se ei ollut läheskään yhtä näppärä kuin värikkäät vesipyssyt.

IMG_6075
Lippu on siellä jossain.

Kilpailu oli tasainen. Opettajien ja ykkösten joukkue löysi kolme lipuista. Abien vahvuus oli lippujen ryöstäminen. Abiturientit lopulta voittivat vesisodan. Myönnettäköön näin jälkeen päin, ettei löydettyä lippua ehkä olisi kannattanut heilutella ja esitellä.

IMG_6076
Opettaja Hannu Sorsa juoksee lippu kädessä toivottomaksi käyvää taipaletta kohti tuomaria.

Voittamista tärkeämpi tavoite lienee ollut hauskanpito ja yhteishengen nostaminen. Uskoakseni siinä tavoitteessa onnistuimme. Tällaisesta energisestä yhdessä tekemisen ilosta on hyvä ammentaa voimaa tulevaan lukukauteen.

Lopuksi on kiitettävä sitä kekseliästä suunnittelijoiden ryhmää, jotka näkivät paljon vaivaa avajaisrituaalien onnistumiseksi. Olen ylpeä myös niin opiskelijoiden kuin opettajien heittäytymiskyvystä. Vaikka touhu äityi ajoittain varsin riehakkaaksi, hyväntahtoisuus jäi, ainakin minulla, päällimmäisenä mieleen. Iloisia ja innostuneita olivat myös Ylen Uudenmaan uutisiin (kohdasta 4:15) haastatellut Sibelius-lukion ensimmäisen vuositason opiskelijat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s