Juhlien jälkeen -video

Jäikö tanssiteos Juhlien jälkeen näkemättä? Keitä kupponen teetä tai kahvia, ota mukava asento ja katso video esityksestä!

juhlien1.JPG

Toisen vuositason tanssi- ja musiikkilinjalaiset työstivät yhdessä nuoren ihmisen identiteettiä ja tulevaisuutta pohdiskelevan Juhlien jälkeen -proggiksen neljännessä jaksossa. Tanssijoita johti Johanna Kajanus, ja kirjoitusharjoituksissa syntyneiden tekstien kielioppia vahti Jami Koponen. Musiikkilinjalaiset sävelsivät, sovittivat ja tuottivat yhdessä esityksen äänimaailman. Sen luomisprosessia johti Ville Kyttälä, ja työryhmään kuuluivat Sade Heikka, Arttu Jauhiainen, Viivi Korhonen ja Elviira Teppo. Produktio esitettiin Malmitalolla 19. ja 20. huhtikuuta.

juhlien2.JPG

Alla olevissa sitaateissa on esiintyjien mietteitä produktion tekemisestä. Lue molemmat tekstit kokonaisuudessaan ensi viikolla ilmestyvästä vuosikertomuksesta ja katso Juhlien jälkeen -teos alla olevalta videolta!

Tanssin ja musiikin lisäksi hyödynsimme teoksen tekemisessä erilaisia kirjoitus- ja videotehtäviä. Tuotimme sisältöä alussa mahdollisimman monin eri keinoin, ja joitakin näistä videoista ja tekstinpätkistä pääsi myös lavalle asti. Improvisaatiotehtävien avulla loimme erilaisia hahmoja, joita hyödyntäisimme teoksessa. Näin tutkimme erityisesti hahmojen olemusta sekä tapaa, jolla he liikkuisivat.

Kun olimme päätyneet kuuteen hahmoon, jakauduimme ryhmiin, jotka veivät näitä hahmoja pidemmälle ja kehittivät lisää niiden liikekieltä. Millä tavoin teini tai ministeri käyttäytyisi juhlissa? Entä kuinka syrjäytyneen tapaa liikkua voi liioitella? Tämänkaltaisten kysymysten avulla yritimme eläytyä omiin hahmoihimme, ja luoda lavalle toimivia koreografioita. Myös oman hahmon tarinan selventäminen itselle helpotti sen esittämistä myöhemmin.

– Kia Äikäs, tanssilinjalainen

juhlien4.JPG

Vaikka harjoituksia olikin paljon – yhteensä kuuden oppitunnin verran viikossa – mielessä vaani välillä pelko, että emme saisi kaikkea valmiiksi esityspäiviin mennessä. Viimeisten viikkojen läpimenoharjoitukset eivät tuntuneet menevän vielä ihan täydellisesti. Onneksi esityspäivän kenraaliharjoituksissa kokonaisuus tuntui kuitenkin olevan hallussa. Lavalla soittaminen ja esiintyminen oli itseasiassa todella hauskaa, kun tunsi osaavansa kaikki kappaleet ja muistavansa instrumenttivaihdokset. Esityksiä oli yhteensä kuusi, ja ne jakautuivat kahdelle päivälle. Vaikka viimeisen esityksen jälkeen väsyttikin, en itse ainakaan kokenut projektia liian rankkana. Kun kaikki vahvistimet, syntikat, nuottitelineet, piuhat ja telineet oli vihdoin roudattu perjantai-iltana Malmitalolta takaisin Sibikselle, tuntui olo onnelliselta ja ansioituneelta.

– Elviira Teppo, musiikkilinjalainen

Teksti: Elviira Teppo ja Kia Äikäs
Kuvat: Johanna Kajanus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s