Psykologian valiovastaajien juhla

Psykologian opettaja Minka Kallio kertoo psykologian valiovastaajien juhlasta, jossa Sibelius-lukiota edusti ylioppilaskirjoituksissa loistaneet Anna ja Emil.


Syksyn ylioppilaskirjoituksissa psykologian kirjoitti runsaat 3000 kokelasta. Heistä viisi ylsi huippupisteisiin. Kaksi näistä valiovastaajista on Sibelius-lukiosta: Emil Aarnio ja Anna Lamminmäki. Psykologiliitto ja Psykologianopettajat palkitsivat valiovastaajat stipendillä ja kunniakirjalla Eiran aikuislukiossa pidetyissä juhlissa. 

Valiovastaajat Marika Pirtinsola (Eiran aikuislukio), Saara Mäkituuri (Tampereen yhteiskoulun lukio), Viivi Vartama (Etelä-Tapiolan lukio) sekä Emil Aarnio ja Anna Lamminmäki (Sibelius-lukio).

Paikalla ollut professori ja YTL:n psykologian jaoksen puheenjohtaja Marja Laasonen totesi, että psykologian ylioppilaskoe on erittäin vaativa tiedonkäsittelytaitojen arviointimittari. Palkitut valiovastaajat hallitsevat lukion psykologian monitahoisen sisällön erinomaisesti ja osaavat luovasti soveltaa ja kehitellä hankkimaansa tietoa. Heillä on juuri sellaisia vaativia yleisiä tietotyötaitoja, joita myöhempi akateeminen opiskelu tai tuloksellinen työskentely tietointensiivisessä työssä tulee edellyttämään. Laasonen nosti maljan valiovastaajille ja myös kiitti sekä paikalla olleita psykologian opettajia että vanhempia.  

Tunnelmaa nostattivat Sibelius-lukion muusikot. Juhlan aloitti kvartetti Unisono, jossa soittivat Iida Hirvonen, Hanna Riikonen, Sara Hussein ja Anna Smedjebacka.  

Kvartetti Unisono soitti Sibeliuksen Andante festivon mieleenpainuvan juhlallisesti.
Pirita Pättikangas kosketti juhlijoita kauniilla laulullaan. Häntä säesti taitavasti Benjamin Feiring.

Myös Opetushallituksen edustaja oli juhlissa mukana. Opetusneuvos Kati Mikkola onnitteli valiovastaajia Arja Tiaisen runolla. Iloisia, innostavia ja myös koskettavia puheenvuoroja kuultiin niin opiskelijoilta kuin opettajiltakin. Juhlat olivat lämminhenkiset ja onnistuneet! 

Onnea kaikille syksyn ylioppilaskirjoituksissa läpi päässeille! 

Teksti ja kuvat: Minka Kallio 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s