KUVATAITEEN LUKIODIPLOMIT 2021

Kuvataiteen lukiodiplomin keväällä 2021 suoritti kymmenen opiskelijaa. 

Lukiodiplomeissa tehtiin taiteellista tutkimusta seuraavista annetuista aiheista: Kokoelma, Eliöt& oliot, Puu, Tulevaisuuden yhteiset tilat ja Odottamaton tekijä. 

Töissä näkyy tänä vuonna erityisen hyvin luontoaiheet ja ekologinen näkökulma, sekä omakohtainen heittäytyminen ja poikkitaiteellisuus. 

Serafima Alesheva valitsi tehtävän 2. Eliöt, oliot. Kokonaisuuden nimi on Nyt olen onnellinen, ja siihen kuuluu kolme akryylimaalattua kissa-muotokuvaa, jotka kuvaavat kaltoinkohdeltuja kissoja. 

Iiris Nummi valitsi tehtävän 4. (Puu), ja teki kauniin videon talvisessa metsässä. Diplomi koostuu videosta ja valkoisista vaatteista johon oli maalattu puun muotoja. 

Johanna Huhtasen työ (1.Kokoelma /Kaunis) tarkasteli antiikin jumalia ja kauneuden määritelmiä monitahoisen symboliikan kautta. Työssä on käytetty osana mm. granaattiomenan siemeniä, muovikukkia, hilettä ja kankaita. 

Nelli Lehikoisen työ (2.Eliöt, oliot / Maailman paimen) on näyttävä öljyvärimaalaus. Teos käsittelee ihmisen pyrkimystä hallita luontoa ja luontokappaleita.  

Saara Kauppilan kollaasityö (6. Odottamaton tekijä) käsitteli merten jätettä ja ihmisen roskaamista. 

Tuuli Rajalin suunnitteli työssään L’arbre (tehtävä 4.Puu) rakennuksen, joka hyödyntää minimalistista estetiikkaa ja kestäviä puumateriaaleja. Työhön kuului materiaali- ja mittapiirrossuunnitelmat, sekä savesta tehty rakennuksen pienoismalli. 

Ukko Ruusulampi toteutti työnsä (2.Eliöt, oliot /Oma sininen lintu) kiinnostavalla tavalla harvinaisen fasaanin höyheniä hyödyntäen. Työ on kuin kunnianosoitus harvinaiselle lintulajille, ja siitä näkyy linnun ja luontokappaleen arvostus, sekä oma suhde kyseiseen lintuun sukulaiselta saatujen sulkien kautta. 

Taina Saarisen teos on 7-minuuttinen video aiheesta Eliöt, oliot. Työn nimi on Ihmisen paras ystäväja se käsittelee ihmisen ja kotieläimen (koiran) suhdetta. Lähestymistavassa näkyy posthumanistinen katse eliölajeihin ja ihmisen toiminnan ja vallan kyseenalaistaminen, myötätunto ja eläinten kunnioitus. 

Työ on monitaiteinen: siinä on kuvattu liikettä ja kohtaamista talvisessa luonnossa, mukana on myös itsetehty äänimaailma ja puhekerrontaa. 

Selina Tolonen valitsi myös tehtävän 2. Eliöt, oliot. Kokonaisuuden nimi on Jälki, ja siinä Selina tutki puulevyille maalatussa kolmiosaisessa akryylimaalaussarjassaan ihmisen maapallolle jättämää jälkeä. Työ tarkastelee luonnon rikkautta, jota ihminen ja eliöiden sukupuutto uhkaavat. Mukana on vahvaa symboliikkaa, kuten jalanjäljet ja ympyrämuoto.  

Andrea Puscasu toteutti tehtävän 5. ”Tulevaisuuden yhteiset tilat” koulumme B-aulaan sijoittuvana öljyväreillä maalattuna seinämaalauksena joka sai nimen Laiva. (ks.aiempi juttu aiheesta blogissa) 

Onnea lukiodiplomin tehneille taiteilijoille! Töitä on nähtävillä luokassa 47 kesäkuun alkuun asti. 

Teksti ja kuvat: Juulia Jurvanen 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s