Jazzin ja kansanmusiikin ilta

Joulukuisena tiistai-iltana 14.12.2021 Liisankatu on sateisen päivän jäljiltä lätäkköinen. Ilma on kolean viileää, ja talven synkkyys on jälleen laskeutunut Helsingin ylle. Sibelius-lukion juhlasalissa on kuitenkin lämmin ja mukaansatempaava tunnelma. Oppilaiden kansanmusiikkiryhmät ja jazz-bändit astuvat estradille yksi toisensa jälkeen esittämään kappaleita. Yleisössä musiikista nauttivat sekä koulun opiskelijat sekä esiintyjien vanhemmat.

Illan ohjelmistossa on niin nopeatempoista kansanmusiikkia kuin letkeitä jazz-kappaleita taidokkailla improvisaatiosooloilla höystettyinä. Tietysti joululauluja unohtamatta! Yleisö antaa jatkuvasti aplodeja kunnian osoituksena oppilaiden taidokkaista sooloista.

Illan kulusta vastaava opettaja Ville Kyttälä kuvaa iltaa erittäin onnistuneeksi. Hän on mielissään myös siitä, että ensimmäisen vuoden opiskelijat ottivat vastuuta esitysten äänentoistosta sekä valoista.

Alla hieman kuvia illan tunnelmista:

Kuvat ja teksti: Jesse Oikarinen